Wat ik doe voor mama's van een overleden kind

Met hart en ziel voel ik me betrokken bij andere moeders die een kind hebben verloren. Als eerste natuurlijk doordat ik zelf moeder ben van Pelle, mijn zoontje die overleed op 2 1/2 jarige leeftijd. Ik weet maar al te goed hoe moeilijk verder leven kan zijn. Ik weet ook dat er gezegd wordt dat je nooit over de dood van je kind heen komt. Dat heb ik nooit geloofd. Dat hoeft niet waar te zijn weet ik inmiddels, want ik vond de weg naar een mooi en zinvol leven met de herinnering aan mijn kind. 

Rouwen, het proces van acceptatie dat je kind overleden is en het opbouwen van een nieuw leven na die intense gebeurtenis, is een proces waar iedere ouder doorheen zal moeten. Stop je je gevoelens weg, of laat je ze er zijn? Ik ben overal dwars doorheen gegaan en dat leerde mij weer leven. Een andere weg is er niet. Steeds opnieuw kom je terug bij dat stukje in het rouwproces wat jij nog niet wil of kunt of durft aan te gaan. Daar help ik je bij. Zo kom je verder in het rouwproces, op weg naar leven met plezier, zonder je kind los te hoeven laten.

Ik ben me gaan herinneren in mijn zoektocht naar waar Pelle gebleven kon zijn na zijn overlijden, dat de dood in feite alleen bestaat voor ons lichaam. Onze ziel of spirit, leeft verder. Die wetenschap geeft mij het plezier en de zin terug in mijn leven, maakt mijn leven zelfs nog zinvoller dan voor ik wist dat ik mijn zoon terug zou gaan zien. Dat gun ik andere moeders ook! Een zinvol leven met plezier. Dat is mijn drijfveer. 

Ik help andere moeders van overleven naar leven,  zodat zij met meer plezier verder kunnen in hun dagelijkse leven.

In de workshops maak je op een leuke en laagdrempelige manier kennis met mij. 

Workshop intuïtief schilderen

Laat je verrassen door wat kleuren jou vertellen, wanneer je iemand mist door de dood.

Je hebt nooit tijd om eens bewust stil te staan bij degene die jij verloren hebt, die je vaak zo mist. In deze workshop neem jij de tijd om een paar uurtjes aandacht te geven aan degene die overleden is. Hoe fijn is dat. 

Op een vrolijke, luchtige manier, waarin ruimte is voor verdriet, en er ook gelachen mag worden. Het hoeft allemaal niet zo zwaar te zijn.

Laat je verrassen. Wonderlijke mooie plaatjes, kleurrijke penseelstreken, in alle kleuren van de regenboog, komen tevoorschijn en hebben jou iets te vertellen.

Je hoeft absoluut niet te kunnen tekenen of schilderen. Het is zelfs beter als je dat niet kunt, dan kun je lekker 'los' bezig met schilderen.

Neem muziek mee die jij fijn vindt. Een foto van degene die je mist als je die hebt. Het mag je kind zijn, maar ook je vader of moeder, of iemand anders die overleden is. 

Ik neem je eerst mee in een bijna sprookjesachtig verhaal over het leven na de dood, waarin mijn eigen engeltje een hoofdrol speelt. Ook jouw dierbare, die jij mist, speelt een rol. Hoe dat precies zal gaan, ... laat je verrassen! 

Het wordt een mooie ervaring. Je neemt een wonderlijk schilderij mee naar huis, waarin een bijzondere boodschap verborgen zit.

Je kunt alleen komen, maar ook met het hele gezin, of met je moeder, of kom samen met een vriendin die ook iemand mist.

 Tot 31 december 2019 kost deze workshop €25 per persoon en gaat de opbrengst naar Stichting Vrienden van het Amphia, voor de aanschaf van koppelbedden in het nieuwe ziekenhuis.


Locatie: bij Petra, in Rijsbergen

kosten: €25 per persoon

wanneer: in overleg bepalen we dat samen.

De workshop duurt 2 uur.


Zullen we zo snel mogelijk een afspraak maken? Mail dan meteen naar: 

petra@petravandelaar-rouwverwerking.com en vermeld 'workshop schilderen'.  Bellen of appen mag ook: 06 4054 6587 Wacht niet te lang, je kunt beter meteen een afspraak maken, anders stroomt mijn agenda vol, of die van jou. We kunnen het alvast maar gepland hebben!

 ❤️Schrijf je eigen magische verhaal

over jouw engeltje

Jouw bijzondere verhaal, over jouw kindje wat niet meer leeft op papier. Een mooie tastbare herinnering, voor jezelf en je gezin. Ik weet namelijk net als jij dat je kind onderdeel uitmaakt van je leven en van je gezin, dat houdt niet op bij de dood. Tijd maken voor die speciale aandacht voor je overleden kind, we doen het veel te weinig. Je kind verdient die aandacht en jij ook.

Ik schreef Twee engeltjes en hun magische reis naar de aarde, verzacht verdriet bij rouw voor kinderen en volwassenen, het lieve rouwboekje wat in maart 2019 door uitgeverij Boekscout werd uitgegeven, waarin mijn tweeling en ik de hoofdrol spelen. Als je hier klikt lees je meer over dit boek.

NU HELP IK ANDERE MOEDERS MET HUN VERHAAL SCHRIJVEN.

Gun jezelf deze WORKSHOP. Maak er tijd voor. Je bent het waard.

Locatie:    in Rijsbergen in mijn fijne chalet in de natuur (bij Breda)

tijd:            van 9.30 tot 12.00u of van 13.00 tot 15.30u

Datum:      bepalen we samen in overleg.

Slechts € 25 tot einde van 2019!

De opbrengst gaat geheel naar stichting Vrienden van het Amphia, voor de aanschaf van koppelbedden. In het nieuwe ziekenhuis is oog voor sfeer en samen zijn. Een koppelbed wordt vastgeklikt aan het bed van je kind (of je partner) zodat jullie samen kunnen zijn. Naast het bed zitten is anders, kouder en creëert afstand. Naast elkaar kunnen liggen, elkaar kunnen aanraken, vasthouden, zeker als je afscheid moet nemen, is zo fijn, warm en belangrijk. Ik wilde dat er in 1997 al koppelbedden waren geweest! 


ERVARINGEN VAN ANDERE MOEDERS

Eerdere deelneemsters waren verwonderd over de woorden die zij schreven. 'Dit had ik niet verwacht, wat bijzonder dat ik dat geschreven heb!' Lennie schreef: 'Ik zag en ervaarde na 40 jaar opeens mijn ongeboren dochter. Een bijzonder cadeau. Wat een troost ging en gaat daar vanuit. Het werkt door, het blijft bij mij.'

AANMELDEN: klik hier en vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in.

Of bel me voor een afspraak: 06 4054 6587

Workshop op locatie is mogelijk in overleg.Online rouw programma 

Krachtige Vrouwen die Rouwen

Dit online programma is momenteel nog niet te bestellen.

Er zijn 7 Krachtige Vrouwen, moeders net als jij en ik, mijn programma aan het volgen en aan het testen. Zelf ben ik overtuigd dat het een bijzonder programma is, maar ik wil het ook echt zeker weten voor ik jou dit ga aanbieden!

Wil je graag op de hoogte blijven en het niet missen wanneer dit programma online komt, laat dan je e-mailadres hier achter. Bel nu 06 40546587, dan maken we een afspraak voor een gratis intake