Ik herinnerde me dat mijn kind dood zou gaan

Ik weet dat ik voorbereid ben op de dood van mijn kind. Ik kon het me ergens vaag herinneren, dat dit zou gaan gebeuren.

Hoe vreemd klinkt dat? Voor mij helemaal niet.

Ik ben me namelijk veel meer gaan herinneren.

Bijvoorbeeld van het leven na de dood, dat dat bestaat. En er bestaat ook een leven vóór ons leven op deze aarde.

Als ziel beslis je zelf voor je geboren wordt of je naar de aarde wil, ja of nee. Je bedenkt ook zelf wat je hier wil gaan brengen of leren, wat je zou willen ervaren. Jij maakt die keuze.

Keuzevrijheid, het hoogste goed wat we hebben. Want ook al hebben we gekozen voor ons leven hier op aarde, het wil niet zeggen dat alles exact zo gaat lopen zoals jij graag zou willen, zoals je bedacht had, voor je geboren werd.

Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Ik geef een voorbeeld:

Als jij wilde ervaren hoe het is om kinderen te helpen, die gepest worden, dan kan het zomaar zijn, dat je ervoor koos om die ervaring mee te gaan maken in je jeugd. Dan heb je dit ook afgesproken met je pester. Want die moet er ook zijn.

Hoe vreemd klinkt dit! En toch werkt het zo.

In dit pest-voorbeeld heb jij ervaren als kind wat het met je doet, gepest worden.

Je hebt jezelf ontworsteld aan de slachtofferrol en hebt cursussen en trainingen gevolgd om weerbaar te worden. Je geeft, nu je volwassen bent, op basisscholen uitleg over pesten en wat het met je doet. Je geeft zelf weerbaarheidstrainingen aan kinderen die dit kunnen gebruiken. Je bent hier kei-goed in, want je weet waar je het over hebt.

Ben je dan nog BOOS op je pester? Hierin heb je een keuze:

  • JA! En daarmee ben je boos op alle kinderen die andere kinderen pesten.  Klinkt best logisch toch?
  • NEE. Je hebt het lef gehad, de moed, en de kracht om jezelf te gaan verdiepen in ‘pesters’.

Jij snapt ook hen. Daarmee kun jij ook kinderen die het nodig denken te hebben anderen te pesten, helpen. Je kunt hen inzicht geven in hun gedrag en waar het mogelijk vandaan kan komen.

Je IMPACT is hiermee nog groter!

Het is jouw keuze, JA of NEE. Ook al had je bedacht voordat je geboren was, dat je ook pesters zou gaan begeleiden, aan jou de keuze of dit gaat gebeuren. Het kan namelijk best spannend zijn om die stap te gaan zetten, of je laat je beïnvloeden door je omgeving die dat belachelijk vindt als je dat zou gaan doen, waardoor de keuze op NEE valt.

Jij hebt op aarde keuzevrijheid in hoe je omgaat met de dingen die jou ( lijken te) overkomen.

 

Heb je vragen, je kunt ze me stellen. Ik weet niet op alles antwoord. Ik ben tenslotte ook net als jij, een mens en weet niet alles,

 

Liefs, Petra ❤️

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: